неділя, 01 вересня 2024 14:02

Прокуратура повідомила про розслідування щодо поліції, яка виписала 850 грн штрафу за сексуальне насильство над малолітнім

Прокуратура повідомила про розслідування щодо поліції, яка виписала 850 грн штрафу за сексуальне насильство над малолітнім
Офіс генерального прокурора повідомив про проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції. Фото: radiosvoboda.org

Офіс генерального прокурора повідомив про досудове розслідування за фактом знущання над малолітнім хлопчиком у Полтавській області.

Про це пише сторінка Офіса у Facebook.

"Органи прокуратури Полтавської області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом насильницьких дій сексуального характеру, не пов'язаних із проникненням в тіло, вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років", - сказали.

За даними слідства, влітку цього року на одному з пляжів Котелевської територіальної громади троє осіб, серед яких неповнолітні, вчинили сексуальні дії стосовно малолітнього хлопчика, повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді Тандиру, який на смерть збив нацгвардійця у п'яному ДТП, продовжили СІЗО

"Правоохоронці опрацьовують фото та відеоматеріали, оприлюднені в соціальних мережах. Окрім цього, прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції, які не внесли до ЄРДР відомості про вчинення злочину після звернення батьків потерпілого", - сказали у прокуратурі.

Наразі чотири особи відсторонені від виконання службових обовʼязків.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснює Полтавське районне управління поліції.

31 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що у селі Котельва троє юнаків знущалися із 12-річного хлопця, побили і вчинили сексуальне насильство.

Лубінець розповів, що зі слів представників органів місцевої влади і правоохоронних органів подія сталася ще у середині червня. Однак правоохоронні органи про даний факт дізналися лише 5 серпня і не розпочали досудового розслідування, а склали адміністративні протоколи на батьків двох хлопців.

"Батьки відбулися штрафом 850 грн. Третього хлопця на той час навіть не намагались встановити", - повідомив омбудсмен.

"І лише коли ця подія набула суспільного розголосу, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 статті 153 ККУ", - сказав Лубінець.

Уповноважений заявив, що підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування і притягнути винних до відповідальності.

Торік на Львівщині старшокурсники училища у присутності очевидців по черзі били першокурсників. Після появи відео у мережі Інтернет старшокурсників училища відрахували з навчального закладу, а поліція розпочала кримінальне провадження.

Минулого місяця у Києві дівчата-підлітки побили 12-річну школярку.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура повідомила про розслідування щодо поліції, яка виписала 850 грн штрафу за сексуальне насильство над малолітнім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі