субота, 27 січня 2024 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Пріоритетом для РФ зараз є Авдіївка - британська розвідка

Пріоритетом для РФ зараз є Авдіївка - британська розвідка
У британській розвідці проаналізували бойові дії в Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія й надалі намагається захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Зокрема, пріоритетом для армії РФ є місто Авдіївка.

Для цього загарбники продовжують наступати на кількох напрямках. Про це у Twitter повідомляє Міноборони Великої Британії.

У британській розвідці нагадали про захоплення Росією сіл Крохмального на Харківщині та Веселого під Бахмутом. Однак, наголосили, що ці здобутки не мають стратегічного значення.

"Довоєнне населення Веселого становило 102 особи, а Крохмального - 45. Це свідчить про продовження незначного просування Росії, в той час як Україна зосереджується на активній обороні", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни можуть наступати на Харківщині - розвідка Естонії

За даними розвідки Великої Британії, пріоритетом для Росії зараз є Авдіївка. Загарбники проводять тристоронній наступ, намагаючись оточити місто з півдня та півночі. Ведуть також бої на околицях східного кварталу Авдіївки.

Російські війська намагаються обійти українські оборонні споруди, проникаючи на околиці міста через службові тунелі. Цей спосіб вони застосовують із жовтня 2023 року. Однак, контратаки ЗСУ стримують Росію від подальшого просування вглиб міста.

Армія РФ зазнала значних втрат у живій силі та бронетехніці, які часто спричинені боєприпасами безпілотних літальних апаратів.

"Оскільки основний маршрут постачання залишається недоторканим, а українські сили проводять локальні контратаки, Авдіївка, ймовірно, залишиться під контролем України протягом наступних тижнів", - вважають у британській розвідці.

Російські окупанти продовжують активно атакувати українські позиції в районах Куп'янська, Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки. Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 98 бойових зіткнень. Про це вранці 27 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зокрема, на Авдіївському напрямку Сили оборони протягом минулої доби відбили 20 атак загарбників неподалік Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще дев'ять атак в районах Опитного, Водяного, Первомайського та Невельського.

Зараз ви читаєте новину «Пріоритетом для РФ зараз є Авдіївка - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі