субота, 27 січня 2024 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Майже сотня бойових зіткнень за добу: Генштаб повідомив новини з фронту

Майже сотня бойових зіткнень за добу: Генштаб повідомив новини з фронту
За добу на фронті відбулося близько сотні бойових зіткнень. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти продовжують активно атакувати українські позиції в районах Куп'янська, Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 98 бойових зіткнень. Про це вранці 27 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу ворог завдав вісьмох ракетних ударів, застосувавши зенітні керовані ракети С-300, по цивільній інфраструктурі Мирнограда, Новоградівки Донецької області та Антонівки Херсонської області. Росіяни також завдали чотирьох авіаційних удари, здійснили 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, школи, дитячі садочки, торговельний центр та інша цивільна інфраструктура. Минулої доби російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши чотири ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА знищено", - йдеться у повідомленні.

Вранці російські окупанти балістичною ракетою "Іскандер" завдали удару по цивільній інфраструктурі міста Словʼянськ Донецької області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ " на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українськими захисниками відбито 13 атак ворога біля Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. На Лиманському напрямку українські воїни відбили вісім атак окупантів поблизу Тернів та Торського Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинення вогню піде на користь Росії - ISW

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 20 атак загарбників неподалік Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще дев'ять атак в районах Опитного, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області", - повідомляє Генштаб.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 14 атак. На Шахтарському напрямку українськими захисниками відбито атаку окупантів в районі Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили шість атак противника північніше Приютного, південніше Червоного, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішних штурми позицій українських військ. Водночас, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Україна змінила стратегію війни проти Росії і відкрила другий фронт, пишуть західні ЗМІ.

Зараз бойові дії відбуваються безпосередньо на лінії зіткнення, а також на території РФ - це повністю змінює правила гри і завдає найбільше шкоди окупантам.

Зараз ви читаєте новину «Майже сотня бойових зіткнень за добу: Генштаб повідомив новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі