четвер, 15 лютого 2024 21:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Пресофіцер третьої штурмової розповів, що відбувається в Авдіївці

Пресофіцер третьої штурмової розповів, що відбувається в Авдіївці
Олександр Бородін розповів про ситуацію у районі Авдіївки. Фото: "Радіо Свобода"

Співвідношення сил у районі Авдіївки Донецької області нині становить один до семи.

Cитуація у районі - критична. Про це сказав пресофіцер третьої окремої штурмова бригади Збройних сил України Олександр Бородін у коментарі "Радіо Свобода".

"Треба розуміти, що тут проти нас дві армії. Співвідношення приблизно один до семи. Це дуже серйозний виклик. Якщо порівнювати з Бахмутом, де ми теж були в обороні під час "Вагнера", то там була суміш між "зеками" і "спецурою", то тут лінійні бригади механізовані Російської Федерації та спеціалісти з ГРУ. Тобто, це, напевно, найсерйозніший кулак Російської Федерації в Україні", - сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держави НАТО передадуть Україні мільйон безпілотників - Столтенберг

"Деякі підрозділи працюють у нас на 360 градусів. Тобто дійсно ситуація важка. І один із елементів - це те, що ворог може на деяких ділянках уражати майже повністю на 360 градусів. Це не говорить, що ми повністю в оточенні на цих ділянках, але це означає, що уражати він може", - сказав Бородін.

Ввечері Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України відбили 14 атак російських окупаційних військ у районі Авдіївки та одну атаку неподалік Первомайського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, продовжує спроби захопити Авдіївку.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував у підрозділах, які тримають оборону на Авдіївському і Куп'янському напрямках. Оперативна обстановка надзвичайно складна і напружена, сказав головком.

Зараз ви читаєте новину «Пресофіцер третьої штурмової розповів, що відбувається в Авдіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі