середа, 14 лютого 2024 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація складна та напружена: Сирський та Умєров побували на передовій

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим побували у військових частинах і підрозділах, які тримають оборону на Авдіївському та Куп'янському напрямках.

Оперативна обстановка там надзвичайно складна та напружена. Про це Сирський повідомив у Telegram.

Автор: t.me/osirskiy
  Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим побували на передовій
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим побували на передовій

За його словами, російські загарбники продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна переходить у нову стадію - Сирський

"Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику "м'ясних штурмів". Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 29 атак російських окупантів. Крім того, ворог активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по нашим позиціям", - зазначив Сирський.

На місцях головнокомандувач та міністр оборони заслухали командирів бригад, тактичних груп та угруповань, які ведуть оборонні дії в надзвичайно складних умовах.

"Спільно проаналізували наявні ресурси та потреби наших військ. За результатами роботи прийняли низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей наших військових частин та попередження дій ворога. Ми робимо все можливе, щоб не допустити просування ворога вглиб нашої території та утримати займані позиції. Попри складну обстановку Сили оборони України завдають ворогу значних втрат. Водночас вживаємо всіх можливих заходів для мінімізації наших втрат та збереження життя наших воїнів", - додав Сирський.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення.

Загалом російські загарбники завдали трьох ракетних та 159 авіаційних ударів, здійснили 162 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація складна та напружена: Сирський та Умєров побували на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі