четвер, 15 лютого 2024 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав два напрямки, де росіяни атакували найбільше

Генштаб назвав два напрямки, де росіяни атакували найбільше
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили 14 атак російських окупаційних військ у районі Авдіївки та одну атаку неподалік Первомайського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, продовжує спроби захопити Авдіївку.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Мар'їнському напрямку українські воїни стримують ворога поблизу Красногорівки, Георгіївки, Побєди і Новомихайлівки на Донеччині. Тут окупанти, за підтримки авіації, 17 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу ворога.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по двох районах зосередження особового складу, артилерійському засобу, складу боєприпасів і радіолокаційній станції окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держави НАТО передадуть Україні мільйон безпілотників - Столтенберг

Протягом доби відбулось 51 бойове зіткнення.

Загалом ворог завдав 30 ракетних і 56 авіаударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені і загиблі серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, навчальні заклади, а також об'єкти критичної інфраструктури.

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили атаку росіян у районі Іванівки Харківської області, де ворог завдав авіаудару.

Лиманський: відбили п'ять атак біля Тернів, Ямполівки і Веселого на Донеччині, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили дев'ять атак у районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області.

Новопавлівський: наші захисники відбили три атаки ворога південніше Пречистівки і біля Старомайорського на Донеччині.

На Херсонському напрямку ворог намагається вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Росіяни здійснили спробу штурму позицій наших військ.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і міністр оборони Рустемом Умєров побували у підрозділах, які тримають оборону на Авдіївському і Куп'янському напрямках. Ворог застосовує тактику "м'ясних штурмів", повідомив Сирський.

За 721 день втрати російських окупаційних військ в Україні становили 399 090 осіб. Українські воїни знищили 12090 бронемашин росіян, 6442 танка, 332 літака, 325 гелікоптерів, 25 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав два напрямки, де росіяни атакували найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі