середа, 17 липня 2024 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Працівниця поліклініки зливала ворогу місця базування ЗСУ

Працівниця поліклініки зливала ворогу місця базування ЗСУ
Служба безпеки завчасно викрила підривну діяльність фігурантки. Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну російську інформаторку на Харківщині.

Вона передавала агресору місця базування українських військ, які залучені до оборони обласного центру, повідомила 17 липня пресслужба СБУ.

"Зловмисниця об'їжджала східні околиці міста, де приховано фіксувала локації блокпостів та укріпрайонів ЗСУ. Також вона намагалася встановити орієнтовну кількість особового складу та бойової техніки на території військових об'єктів. Отримані відомості інформаторка зливала в Телеграм-канал, який адмініструють представники російської розвідки", - сказано в повідомленні.

Служба безпеки завчасно викрила підривну діяльність фігурантки і затримала її у власному помешканні. Одночасно з цим було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник коригував ракетні удари по Одесі

Ворожою поплічницею виявилася 36-річна лаборантка з поліклініки у передмісті обласного центру. Маючи прокремлівські погляди, вона шукала "виходи" на спецслужби РФ для співпраці у війні проти України. Для цього публікувала закриту інформацію в російських пабліках, які окупанти використовують для збору розвідданих про підрозділи ЗСУ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманої вилучено мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру.

Наразі зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Працівниця поліклініки зливала ворогу місця базування ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі