середа, 28 серпня 2024 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Жарти закінчились, буде вогонь на ураження: ТЦК зробив заяву після нападу на військових

Жарти закінчились, буде вогонь на ураження: ТЦК зробив заяву після нападу на військових
У випадку загрози життю військовослужбовців буде вогонь на ураження, сказали у ТЦК. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Після того, як у Луцьку 27 серпня вночі стався озброєний напад на пост охорони міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Волинський обласний ТЦК та СП зробив заяву.

ТЦК - це режимний обʼєкт. У випадку загрози життю військовослужбовців - вони відкриватимуть вогонь на ураження, сказали.

"27 серпня вночі невідомий відкрив вогонь по посту охорони Луцького ОМТЦК. У результаті нападу був поранений старший солдат М, який зараз знаходиться на лікуванні у госпіталі", - нагадали.

Солдати роти охорони, які у цей час несли службу, діяли рішуче згідно з обставинами і відкрили вогонь у відповідь. Злочинець утік з місця події. Зараз його розшукують правоохоронці, повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині під ТЦК зібрався натовп осіб. Конфлікт підтримувався російськими спецслужбами - військові. Відео

"А тепер поговоримо серйозно. ТЦК - це режимний обʼєкт. У випадку загрози життю військовослужбовців - вони відкриватимуть вогонь на ураження", - сказали у ТЦК.

Військовослужбовці, які перебували на посту охорони - це військові із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ОМТЦК. Всі вони - місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу у тил, нагадує територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

"Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх", - сказали військові.

"Усі любителі стріляти у військових будуть покарані відповідно до чинного законодавства. Правоохоронні органи вже шукають стрільців. І будьте впевнені - знайдуть. Жарти закінчились. Хотіли по закону? Буде все по закону", - заявив ТЦК.

До особового складу всіх територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки доведено, що у випадку загрози життю слід відкривати вогонь на ураження, повідомили.

27 серпня поліція повідомила, що у Луцьку невідомий відкрив вогонь по військовослужбовцях, які несли службу з охорони режимного об'єкту на посту. Після перестрілки невідомий втік.

Зараз ви читаєте новину «Жарти закінчились, буде вогонь на ураження: ТЦК зробив заяву після нападу на військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі