середа, 28 серпня 2024 13:26

Суд обрав Кириленку запобіжний захід

Суд обрав Кириленку запобіжний захід
Прокурори збираються оскаржувати рішення. Фото: АМКУ

Очільнику Антимонопольного комітету України Павлу Кириленку обрали запобіжний захід у вигляді зобов'язання носити електронний браслет і застави у розмірі 30 млн грн.

Засідання Вищого антикорупційного суду відбулося у середу, 28 серпня, свідчить трансляція суду.

"ВАКС обрав для Кириленка запобіжний захід - заставу у розмірі 30 млн гривень без взяття під варту", - сказано в повідомленні.

Засідання, де мали обрати запобіжний захід Кириленко, мало відбутися 20 серпня, але його відклали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літній листопад топових корупціонерів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що детективи НАБУ, за погодженням прокурора САП, просили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 120 млн грн.

Суд відмовив у задоволенні клопотання і обрав іншу заставу.

Прокурори збираються оскаржувати це рішення.

14 серпня детективи НАБУ повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації чинному очільнику державного органу зі спеціальним статусом.

У 2020-2023 роках посадовець, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об'єкт нерухомого майна та люксовий автомобіль, права на які він реєстрував на родичів дружини. А саме: сім квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м; будинок під Києвом площею понад 220 кв. м; два гаражних бокси; шість паркомісць; три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м; автомобіль ВМW Х3.

Загальна вартість майна становить 61,7 млн грн.

Водночас різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами (дохід, заощадження) посадовця та його дружини становила 56,2 млн грн. Також підозрюваний не вказав набуте майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало журналістське розслідування "Радіо Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Суд обрав Кириленку запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі