вівторок, 26 липня 2022 15:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ППО почала краще збивати повітряні цілі ворога, але дечого бракує зенітникам

ППО почала краще збивати повітряні цілі ворога, але дечого бракує зенітникам
Протиповітряна оборона України значно покращила показник при збитті повітряних цілей ворога. Фото: Генштаб ЗСУ

Протиповітряна оборона України значно покращила показник збиття повітряних цілей ворога.

Однак бракує далекобійних зенітно-ракетних комплексів. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу 26 липня, повідомляє Gazeta.ua.

"Навченість особового складу росте, ми здобуваємо той досвід, якого не мали раніше. Організовуємо кращу взаємодію між іншими підрозділами, систему оповіщення та ухвалення рішень, що працює в єдиній системі дедалі краще. І збиваємо повітряні цілі ворога", – сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам треба вижити" – Резніков відповів на чутки про контрабанду західної зброї з України

Також ефективність досягається саме завдяки людському чиннику.

"Бо, на жаль, ми ще не отримали те озброєння, про яке міряємо – це далекобійні й середньої дальності системи протиповітряної оборони. Поки від партнерів ми маємо лише переносні ЗРК різних типів, які теж активно працюють під час збиття повітряних суден окупанта", – додав Ігнат.

Зазначив, що ніде ще у світі не було такого масованого ракетного удару, як по нашій території.

Крилаті ракети – найскладніша ціль, тому існує дві причини, чому протиповітряна оборона не завжди може їх перехопити. Іноді, навіть коли помічають ракети, ППО або винищувачі можуть не встигнути перехопити. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він пояснив, що вона може змінювати свою траекторію в будь-яких момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто, якщо є перешкода, то вона піднімається. Якщо є низина – опускається. Тому складно цю ракету збити.

Зараз ви читаєте новину «ППО почала краще збивати повітряні цілі ворога, але дечого бракує зенітникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі