пʼятниця, 08 квітня 2022 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Пов'язані із ГРУ російські хакери атакували організації в Україні

Пов'язані із ГРУ російські хакери атакували організації в Україні
Strontium – це прізвисько для групи, яку інші часто називають Fancy Bear або APT28. Фото: pixabay.com

Microsoft зірвала спроби російських хакерів, пов'язаних із головним розвідувальним управлінням Російської Федерації, зламати комп'ютери в Україні, країнах Євросоюзу та Сполучених Штатах Америки.

Група хакерів Strontium, яку в Microsoft відслідковували багато років, атакувала цього тижня цілі в Україні, пише Reuters. Цілі не уточнюють, але зазначають, що це "українські організації, зокрема ЗМІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФБР ліквідувадо комп'ютерну інфраструктуру російських хакерів

"Також хакери Strontium атакували урядові установи та аналітичні центри в США та ЄС, що займаються зовнішньою політикою. Для атаки Strontium використали сім інтернет-доменів, над якими Microsoft взяла контроль і таким чином запобігла атакам", - ідеться у повідомленні.

У Microsoft вважають, що російські хакери намагалися встановити довгостроковий доступ до систем, забезпечити тактичну підтримку вторгнення та вивести конфіденційну інформацію.

Корпорація повідомила уряд України про виявлену активність та вжиті заходи. Strontium - це прізвисько для групи, яку інші часто називають Fancy Bear або APT28.

Російські кіберсили зіткнулися з потужними професійними системами безпеки. Вони не можуть досягти поставлених цілей.

Невдачі російська пропаганда пояснює тезами про "спеціалістів США та НАТО, які ведуть війну в кіберпросторі".

Зараз ви читаєте новину «Пов'язані із ГРУ російські хакери атакували організації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі