вівторок, 13 грудня 2022 17:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Посадили зрадника, який передавав росіянам інформацію про ЗСУ
4

На 15 років посадили зрадника з Краматорська
Фото: СБУ
На 15 років посадили зрадника з Краматорська
На 15 років посадили зрадника з Краматорська
На 15 років посадили зрадника з Краматорська

До 14 років ув'язнення засудили російського агента.

Він передавав місця перебування та маршрути переміщення українських правоохоронців у Донецькій області, пише Служба безпеки України.

Виявляв бойові позиції ЗСУ та Національної гвардії в районі Краматорська.

"За вказівкою загарбників він об'їжджав територію райцентру й фіксував переміщення українських військ. Інформацію агент передавав російському куратору у вигляді позначок геолокацій на електронних картах. Для комунікації використовували анонімні месенджери. За це зловмисник отримував гроші від країни-агресорки. Сума залежала від актуальності й важливості розвідувальних відомостей", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали бойовиків, яких засудили до реальних термінів

Чоловіка завербували через прокремлівські погляди, які він висловлював публічно.

Контррозвідка СБУ затримала його у травні цьогоріч. У телефоні зрадника знайшли докази законспірованого листування з ворогом.

В окупованому Донецьку ліквідували "депутата народного совета ДНР" Марію Пирогову. Про це повідомив ватажок бойовиків Денис Пушилін у соцмережах. Пропагандисти кажуть, що її вбили в результаті "обстрілу ЗСУ".

Українські захисники ліквідували в тимчасово окупованому Токмаку на Запоріжжі колаборанта Олексія Кошеля. Зрадник обіймав псевдопосаду "начальника УВС", пише "РИА-Мелитополь" 30 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Посадили зрадника, який передавав росіянам інформацію про ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі