понеділок, 28 листопада 2022 15:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Польський євродепутат зробив заяву про Patriot в Україні

Польський євродепутат зробив заяву про Patriot в Україні
Євродепутат Йоахім Брудзінський вважає, що системи Patriot краще передавати Україні. Фото: скріншот

Ефективність систем протиповітряної оборони Patriot, які Німеччина готова передати Польщі, буде значно більшою, якщо їх розмістити в Україні.

У тому числі це ефективніше захистить й саму Польщу, вважає євродепутат від партії "Право і справедливість" Йоахім Брудзінський. Про це він сказав у коментарі RMF FM.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП категорично висловилися про зброю від Заходу

На його думку, краще, щоб Німеччина передала системи Patriot безпосередньо Україні. За словами депутата, занепокоєння щодо того, чи здатні українці керувати такою системою, є "відірваними від реальності". Адже ЗСУ нині добре використовують значно складніші ракетні комплекси.

"Ми багато місяців просимо німецьку сторону підтримати Україну реальними справами замість побитих касок Бундесверу, замість символічної допомоги – двох карет швидкої допомоги. Це в інтересах всієї європейської спільноти й всієї Організації Північноатлантичного договору", – наголосив євродепутат.

Система ППО Patriot не є наступальною зброєю. Вона допоможе Україні захистити населення від російських ракет. Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в Twitter.

Розміщення в Україні систем протиракетної оборони Patriot буде вигідним і для Польщі. Адже це гарантуватиме безпеку для південно-східної частини країни. На цьому під час відвідин навчань НАТО Tumak-22 наголосив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє пресслужба відомства.

Україна розраховує на подальшу співпрацю з Німеччиною щодо постачання систем ППО IRIS-T після того, як наші ЗСУ отримають три установки, обіцяні канцлером ФРН Олафом Шольцем. Є певні сигнали, що постачання систем ППО на цій партії не закінчиться. Таку думку в ефірі телемарафону висловив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Польський євродепутат зробив заяву про Patriot в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі