середа, 09 березня 2022 14:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали небезпечні частини ворожих ракет, які можуть лишитись на землі

Показали небезпечні частини ворожих ракет, які можуть лишитись на землі
Про такі предмети необхідно повідомляти військовим. Фото: Євгеній Жуков

Після обстрілів на землі можуть залишатися небезпечні частини ракет "Іскандер-М".

Вони схожі на банку з-під напою чи масляний фільтр, повідомив у Facebook начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков.

"Якщо навіть збили Іскандер, ні в якому разі не брати їх в руки. Тільки вибухотехніки їх знешкоджують. Це бойові касетні частини ракети", - пише він.

У таких "банках" є кульки як снаряд ураження. Вони можуть здетонувати протягом 24 год. і більше. Вже є жертви серед людей, які необережно з ними поводились.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лишаюсь до перемоги" - у Харкові вбили талановиту студентку університету Шевченка

"Великі номерні частини передавати військовим для ідентифікації ракети. Такі ракети заборонені конвенцією ООН. Це для Гааги", - додав Жуков.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Показали небезпечні частини ворожих ракет, які можуть лишитись на землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі