четвер, 12 січня 2023 19:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк спрогнозував найближчі кроки РФ

Подоляк спрогнозував найближчі кроки РФ
Радник голови ОП Михайло Подоляк спрогнозував найближчі кроки РФ. Фото: ОП

Російські загарбники незабаром знову намагатимуться атакувати крилатими ракетами магістральну розподільчу мережу України.

Це їм потрібно для того, щоб роз'єднати українську електромережу, тоді в окремих областях буде профіцит електроенергії, а в інших – дефіцит, повідомив у інтерв'ю "24 каналу" радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

"Будуть використовувати дрони, тому що санкції є дуже дієвими щодо Ірану і там низка дронів, сотні дронів, ще є. Але дрони – це якраз таки удари не по генерації, а скоріше по великих містах-мільйонниках для того, щоб залишити людей без опалення саме в зимовий період", – зауважив він.

Подоляк наголосив, що росіяни можуть запускати одночасно до 125 ракет. Вони ще мають для цього ракетну можливість. Однак не всі з них долітають в Україну, адже багато ракет падають в Росії, особливо – в Каспійському регіоні.

"Безумовно, що такі великі атаки ще можуть бути. Але між тим – а що це буде міняти? Ну, буде ще там раз чи декілька разів аварійне відключення електроенергії. Ми з нашими партнерами говоримо далі про трансформатори, можливість далі імпортувати частку електроенергії. Ми шукаємо можливість правильною диспетчеризацією зменшувати руйнування системи", – зазначив він.

Радник голови ОП запевнив, що держава вже адаптувалася до того, що робить Росія.

"Я б спокійно ставився до того, що Росія може, які в неї спроможності. Ми це передбачаємо і готуємося до того, щоб мінімізувати наслідки тієї чи іншої атаки, в тому числі по критичній інфраструктурі", – наголосив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зібрав Ставку: обговорили ситуацію в Бахмуті та Соледарі

Подоляк розповів, що сьогодні росіяни воюють заради війни. Абсолютно очевидно, що вони не розуміють, як перемогти, проте усвідомлюють, що 2014 рік точно ніхто повторювати не буде.

"Ніякого "давайте про щось домовимося, ми вас трошки повбивали, але ви нам віддайте території, ми трошки посидимо і порозказуємо байки про те, що хтось там бомбить народ Донбасу, а потім – підемо далі вас вбивати". На цей сценарій точно ніхто не піде", – запевнив він.

За його словами, зрозуміло, чому українці на це не підуть, але на це не підуть і європейці, у яких росіяни впродовж тривалого часу вкладали гроші.

"Тому росіяни шоковані. І сьогодні вони ведуть війну просто заради вбивств, адже це сутність "русского мира". Поки йде війна, вони можуть контролювати свій внутрішній простір", – зазначив Подоляк.

Саме тому, на думку радника голови ОП, останніми днями окупанти постійно говорять про Соледар, який буцімто "взяли".

"На тлі нищівних поразок за 10 місяців війни вони виглядають доволі ніяково перед своїми "кровожерливими адептами війни". Тому загарбникам потрібна яка-не-яка, але перемога", – підкреслив Подоляк.

На сході України йдуть дуже важкі бої, найкритичніша ситуація – в Соледарі та Бахмуті.

Однак Збройні сили України мужньо тримають оборону, завдаючи російським окупантам величезних втрат. Про це в інтерв'ю "24 каналу" повідомив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Він наголосив, що зараз неможливо сказати точно, які втрати має російська армія на цьому напрямку, проте це точно не тисяча і не дві тисячі ліквідованих загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк спрогнозував найближчі кроки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі