четвер, 12 січня 2023 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розповіли про величезні втрати росіян під Бахмутом і Соледаром

У Зеленського розповіли про величезні втрати росіян під Бахмутом і Соледаром
Радник голови ОП Михайло Подоляк розповів про втрати окупантів під Бахмутом та Соледаром. Фото: ОП

На сході України йдуть дуже важкі бої, найкритичніша ситуація – в Соледарі та Бахмуті.

Однак Збройні сили України мужньо тримають оборону, завдаючи російським окупантам величезних втрат. Про це в інтерв'ю "24 каналу" повідомив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Він наголосив, що зараз неможливо сказати точно, які втрати має російська армія на цьому напрямку, проте це точно не тисяча і не дві тисячі ліквідованих загарбників.

"Але це не тисяча чи дві, це – 10, 15 чи навіть 20 тисяч (втрат окупантів – Gazeta.ua) за весь час наступу біля Бахмуту та Соледару. Вони там втрати не рахують", – вважає Подоляк.

За його словами, для росіян там принципово захопити хоча б щось, щоб можна було 2 тижні говорити про те, що вони умовно "захопили північну околицю міста Соледар", що вони "ведуть шалені бої в центрі Соледару", що це "вирішить питання війни та миру" і так "Україна впаде",

За його словами, це нонсенс, але для внутрішньої аудиторії російські пропагандисти вже тиждень розповідають казки про те, що окупанти "ефективно просуваються" на Бахмутському і на Соледарському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник розповів про бої біля Соледара

Подоляк запевняє, що б не брехали росіяни, це не так – окупанти не перехопили ініціативу на цих напрямках, і вони так само воюють, як і раніше – концентрують велику кількість військ на фронті.

Він наголосив, що Україна не робить неочікуваних дій на цьому напрямку, Генштаб ЗСУ все пропрацьовує.

Росіяни сконцентрували там практично все, що в них було боєздатне, включно з залишками контрактної армії, йдеться про спецназ та десантуру, але це "залишки", – розповів Подоляк.

За його інформацією, там "тьма" зеків, яким байдуже куди йти і як воювати, і ще там є військові з ПВК "Вагнер".

"Тобто Росія сконцентрувала ці війська поряд з Бахмутом та Соледаром. Проте їм не вдається захопити хоча б щось на околицях Бахмуту, тому вони пішли на Соледар. Це ударне угруповання", – зазначає Подоляк.

Радник керівника ОП впевнений, що росіянам не вдасться досягти жодного перелому у війні.

Це тяжко. Ми втрачаємо своїх людей, але Росія вже не зможе переламати хід цієї війни", – впевнений Подоляк.

Російські окупанти штурмують позиції українських захисників на сході.

ЗСУ стримують ворога і не дають йому просуватися. Карту бойових дій опублікувало Міністерство оборони Великої Британії.

Найважчою ділянкою фронту залишається Донецька область. Бої точаться у районі Соледара, Бахмута та Авдіївки. Окупанти намагаються прорвати оборону, щоб просунутися вглиб регіону.

Українські війська атакують на лінії Сватово-Кремінна у Луганській області. ЗСУ намагаються просунутися у напрямку Кремінної. Це відкриє шлях до інших міст Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли про величезні втрати росіян під Бахмутом і Соледаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі