четвер, 09 березня 2023 17:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Підготовку добровольців бригади "Спартан" перед відправкою на фронт показали на відео

Підготовку добровольців бригади "Спартан" перед відправкою на фронт показали на відео
Добровольці штурмової бригади "Спартан" проходять підготовку перед відправкою на фронт. Фото: скріншот з відео

Добровольці штурмової бригади "Спартан" проходять підготовку перед відправкою на фронт.

У підготовці беруть участь мобілізовані громадяни, військовослужбовці за контрактом та добровольці, які прибули по програмі "Гвардія наступу". Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Як розповів начальник відділу бойової підготовки бригади "Спартан" підполковник Артем Зінов'єв, підготовка проходить у три етапи.

"Перший – загальновійськова підготовка, яка включає вогневу, інженерну підготовку, а також тактичну медицину та топографію. Другий етап – це підготовка спеціалістів: снайперів, кулеметників, гранатометників та екіпажі БТРів", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гвардія наступу" - у МВС зробили заяву щодо бійців

Третій етап, за словами Зінов'єва, – це колективна підготовка, під час якої відпрацьовується виконання завдань у складі відділень, взводів, рот та батальйонів.

"Триває підготовка не менше шести тижнів", – додав він.

Також повідомляється, що під час тренувань добровольці вивчали матеріальну частину зброї, способи визначення відстані до цілі, основні правила стрільби, метання ручної гранати та алгоритм надання медичної допомоги.

"Крім цього в межах підготовки військовослужбовці відпрацьовували навички бойової стрільби у складі підрозділів із використанням броньованої техніки. Намагаємося передати добровольцям свій досвід, який ми отримали під час бойових дій у 2014-2015 роках", – зазначив інструктор.

Підготовка бійців нових бригад "Гвардії наступу" займе від двох до чотирьох місяців.

Їх основними завданнями є бойова підготовка та підвищення професійного рівня. Про це заявив керівник МВС України Ігор Клименко.

Він зазначив, що на навчанні та тренуваннях перебувають чинні військовослужбовці та працівники МВС, які мають досвід служби, зокрема й бойовий досвід.

Потім до них поступово приєднуватимуться нові бійці – з числа добровольців, відібраних під час рекрутингової кампанії до бригад "Гвардії наступу", яка триває, заявив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Підготовку добровольців бригади "Спартан" перед відправкою на фронт показали на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі