понеділок, 15 серпня 2011 15:11

Пенсіонер розгромив сільський цвинтар на Рівненщині

Три роки ув'язнення за наругу над могилами може отримати 72-річний Василь Шрамович з села Новорічиці Зарічненського району Рівненської області. Минулого тижня він зайшов на сільське кладовище та повалив кілька пам'ятників.

"Дід все село шокував. Він дивак, але невредний: любить мандрувати по сусідніх селах і читати про комунізм. В тюрмі не сидів, бо на випивку ніколи не крав – пропиває пенсію. Кажуть, якось і спав на могилках. З жінкою давно розійшовся. Живе з сестрою, допомагає їй доїти корову, - розповідають у Новорічицях. – Тепер Вася каже, що йому стидно. Мовляв, гуляв увечері і випадково на цвинтар забрів. Там в одному куточку могилки побиті".

Автор: Фото: Прес-служби МВС
 

Три повалених хрести, розкидані вінки та 6 розбитих гранітних пам'ятників залишив дід Василь після своєї прогулянки. Вранці розгардіяш на кладовищі побачив один з місцевих жителів, який прийшов провідати могили родичів. Чоловік тут же побіг до сільського голови. В селі подумали, що то могли бути п'яні підлітки.

"Вандала затримали наступного дня. Щоб його знайти, довелося опитати все село, - каже Марина Полюхович, помічник начальника райвідділу міліції. – Дід злякався того, що накоїв і нікому про це не сказав. Каже, що не обирав якісь могили спеціально".

Автор: Фото: Прес-служби МВС
 

Пенсіонер так і не зміг пояснити слідчим, чому раптом почав трощити могили.

"Він був тверезим, - дивуються міліціонери. – Часто подібне вчиняють люди напідпитку. Проти чоловіка уже порушили кримінальну справу".

Односельчани уже поставили пам'ятники на місце. Тільки один – вщент розбитий – не підлягає реставрації.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер розгромив сільський цвинтар на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі