вівторок, 12 грудня 2023 11:27

"Паломницька екскурсія" за $12 тис.: казначея лаври з ряженими попами спіймали прикордонники

"Паломницька екскурсія" за $12 тис.: казначея лаври з ряженими попами спіймали прикордонники
Двоє "батюшок" виявилися несправжніми. Фото: ДПСУ

Біля кордону з Молдовою прикордонники затримали чотирьох порушників, троє з яких були в церковному вбранні.

Прикордонники затримали попа московського патріархату - ексказначея Києво-Печерської лаври, повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

"Двоє "батюшок" виявилися несправжніми: рясами їх наділив третій - діючий клірик церкви московського патріархату, раніше - протоієрей у казначействі Києво-Печерської лаври. Вся четвірка намагалася незаконно перетнути кордон. На цьому маскарад не скінчився: ділки, які обіцяли перевести лжестарців через кордон, теж виявилися липовими. Вони покатали "новонавернених" човном по озеру Кагал і висадили їх на протилежному березі", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Лаврі оголений монах напідпитку вистрибнув з вікна

Прогулянка ставком обійшлася "паломникам" у $4 тис. з кожного. Прикордонникам Ізмаїльського загону довелося пояснити "туристам", що Україна - не Молдова і скласти протоколи про адмінправопорушення за спробу незаконного перетинання держкордону.

СБУ затримала у Миколаєві агента РФ, який готувався до "евакуації" після коригування повітряних ударів по місту. Він розвідував позиції та маршрути руху Сил оборони на Миколаївщині.

Зараз ви читаєте новину «"Паломницька екскурсія" за $12 тис.: казначея лаври з ряженими попами спіймали прикордонники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі