понеділок, 11 грудня 2023 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник готувався до "евакуації" після коригування ударів РФ
5

СБУ затримала у Миколаєві агента РФ, який готувався до "евакуації" після коригування повітряних ударів по місту.

Він розвідував позиції та маршрути руху Сил оборони на Миколаївщині, повідомила 11 грудня Служба безпеки України.

"Передусім фігурант намагався виявити можливі місця дислокації зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону. На виконання цього завдання ворожий агент отримав від своїх кураторів з російського ГРУ 10 тис. грн авансу на банківську картку. Наступні суми мали надходити фігуранту по мірі надання ним нових координат базування та переміщення українських військ", - звітує відомство.

СБУ затримала у Миколаєві агента РФ
Фото: СБУ
СБУ затримала у Миколаєві агента РФ
СБУ затримала у Миколаєві агента РФ
СБУ затримала у Миколаєві агента РФ
СБУ затримала у Миколаєві агента РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник допомагав загарбникам тікати від контрнаступу ЗСУ

Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та коригування повторних ударів по області із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

Після виконання всіх ворожих завдань окупанти обіцяли "евакуювати" свого поплічника на лівобережну частину Херсонщини, де проживали його батьки.

Співробітники СБУ завадили реалізації цих планів. Встановили місцеперебування російського агента та затримали його на спробі передачі розвідінформації загарбникам.

Затриманим є місцевий житель, якого воєнна розвідка РФ дистанційно завербувала через його рідних. Вони проживають на тимчасово окупованій частині Херсонщини і вже тривалий час співпрацюють з російською спецслужбою.

За вказівкою загарбників родичі передали фігуранту контакт куратора з російського ГРУ та умовні фрази, які зрадник використав для встановлення агентурного зв'язку з окупантом.

Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Затриманому повідомили про підозру. Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Спіймали зрадника, який місяць тому навів "Іскандер" на житлові будинки у центрі Харкова Тоді внаслідок ворожого удару загинуло двоє мирних жителів, серед яких 10-річний хлопчик. Десятки цивільних отримали поранення.

Для підготовки ракетної атаки російський агент передав загарбникам електронні координати "цілей" з прив'язкою до місцевості. За даними слідства, зрадником виявився чоловік, який працював майстром на місцевому підприємстві, що займається будівництвом автодоріг та мостів.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник готувався до "евакуації" після коригування ударів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі