вівторок, 07 листопада 2023 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Спіймали зрадника, який навів "Іскандери" на Харків
6

Спіймали зрадника, який місяць тому навів "Іскандер" на житлові будинки у центрі Харкова

Тоді внаслідок ворожого удару загинуло двоє мирних жителів, серед яких 10-річний хлопчик. Десятки цивільних отримали поранення, передає Служба безпеки України.

"Встановлено, що для підготовки ракетної атаки російський агент передав загарбникам електронні координати "цілей" з прив'язкою до місцевості. За даними слідства, зрадником виявився чоловік, який працював майстром на місцевому підприємстві, що займається будівництвом автодоріг та мостів. Російська спецслужба завербувала його дистанційно через месенджер Telegram", - йдеться у повідомленні.

У Харкові затримали ворожого шпигуна
Фото: СБУ
У Харкові затримали ворожого шпигуна
У Харкові затримали ворожого шпигуна
У Харкові затримали ворожого шпигуна
У Харкові затримали ворожого шпигуна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали зрадника, який "здавав" українських патріотів

Під виглядом робочих поїздок зрадник фіксував місця базування та переміщення українських військ. Інформацію передавав одному з колишніх ватажків терористичної організації ЛНР на прізвисько "Шаман".

Під час обшуків виявили докази листування з агресором та близько $10 тис., отриманих від ворога.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Служба безпеки України затримала ворожих інформаторів, які коригували ракетні обстріли позицій ЗСУ на Донецькому та Бахмутському напрямках. Зловмисники збирали дані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Отримані відомості переправляли російським окупантам через анонімні месенджери.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали зрадника, який навів "Іскандери" на Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі