вівторок, 21 лютого 2023 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Спіймали зрадника, який "здавав" українських патріотів
7

У зрадника з херсонської області знайшли російську зброю
Фото: СБУ
У зрадника з херсонської області знайшли російську зброю
У зрадника з херсонської області знайшли російську зброю
У зрадника з херсонської області знайшли російську зброю
У зрадника з херсонської області знайшли російську зброю

У Херсонській області затримали зрадника, який "здавав" українських патріотів російським окупантам.

Він також тримав у себе арсенал російської зброї, передає Служба безпеки України.

"Зловмисником виявився місцевий житель, який після тимчасового захоплення частини регіону пішов на співпрацю з російськими окупантами. На початку березня минулого року він надав рашистам персональні дані та адреси перебування учасників руху опору в одному із селищ поблизу обласного центру", – йдеться у повідомленні.

Ворог хотів отримати інформацію про місцевих жителів, які виступали проти загарбників і мали мисливську зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погрожували розстрілом за відмову голосувати – на Херсонщині спіймали колаборантів

Потім зрадник сам брав участь в облавах і незаконні затримання українських громадян.

"Після звільнення частини регіону він вирішив "залягти на дно" і таким чином сподівався уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали", – додали в СБУ.

У нього вдома виявили реактивну протитанкову гранату, протипіхотні та протитанкові міни, ручні бойові гранати та набої різного калібру. Вилучене направили на експертизу.

Фігуранту повідомили про підозру за статтею "державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану". Його відправили під варту.

Служба безпеки України затримала ворожих інформаторів, які коригували ракетні обстріли позицій ЗСУ на Донецькому та Бахмутському напрямках. Зловмисники збирали дані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Отримані відомості переправляли російським окупантам через анонімні месенджери.

Служба безпеки України затримала чоловіка, який через російського блогера "зливав" ворогу дані про оборону Миколаєва. Зрадником виявився житель селища Врадіївка Миколаївської області. За даними СБУ, українець збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали зрадника, який "здавав" українських патріотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі