понеділок, 31 жовтня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ООН та Туреччина домовились про "зерновий коридор". Росію "поінформували"

ООН та Туреччина домовились про "зерновий коридор". Росію "поінформували"
ООН та Туреччина погодили рух суден гуманітарним "зерновим" коридором на понеділок, 31 жовтня. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

ООН та Туреччина погодили рух суден гуманітарним "зерновим" коридором на понеділок, 31 жовтня.

Нині представники ООН та Туреччини ведуть перегоаори з делегацією Росіі та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації "Зернової ініціативи". Про це повідомило міністерство інфраструктури України.

За пропозицією Спільного координаційного Центру (СКЦ) представники ООН та Туреччини передбачають роботу 10 інспекційних груп для перевірки 40 суден. Така пропозиція була прийнята представниками України. А росіян про це тільки поінформували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські посіпаки розносять нові брехні про Україну та "зернову угоду"

"Так, з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" сьогодні вийшли 12 суден з 354,5 тис. тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи. Серед них балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, яка перебуває на межі голоду. Це сьоме судно, зафрахтоване в рамках Всесвітньої Продовольчої Програми під егідою ООН", ‒ йдеться у повідомленні.

Разом з тим у міністерстві зазначають, що прохід до українських портів під завантаження нині дозволений чотирьом суднам. Вони напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участі всіх сторін, в тому числі представників РФ.

Ціни на зерно у світі різко зросли після того, як Росія вийшла з угоди про дозвіл експорту зерна з України Чорним морем. Ця угода вважалася критично важливою для послаблення обмежених світових поставок і контролю глобальних витрат на продовольство, пише Вloomberg.

Російська влада – це хворі люди, які ставлять світ на межу голоду, блокуючи дію зернової угоди, яка дозволяє транспортувати зерно з портів України в інші країни. Зараз Ефіопія, для якої призначені багато суден з українським зерном, знаходиться на межі голоду, але Росії на це наплювати, заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «ООН та Туреччина домовились про "зерновий коридор". Росію "поінформували"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі