понеділок, 31 жовтня 2022 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінські посіпаки розносять нові брехні про Україну та "зернову угоду"

Путінські посіпаки розносять нові брехні про Україну та "зернову угоду"
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 31 жовтня.

В російському посольстві у Великій Британії поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Всю відповідальність за зрив "зернової угоди" несуть саме Україна та її Західні куратори", – заявили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заявила, що не виконуватиме зернову угоду

Дезінформацію поширив також міністр сільського господарства Російської Федерації Дмитро Патрушев. Він заявив, що "зернова угода" нібито не лише не вирішила проблеми нужденних країн, але й посилила їх.

"Обсяги поставок Україною продовольства в рамках "зернової угоди" несуттєві і не здатні помітно вплинути на ситуацію в світі", – сказав росіянин.

Російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що "делегації України, Туреччини та ООН у СКЦ погодили у межах "зернової угоди" план руху суден на 31 жовтня, зокрема 12 українських портів, однак ухвалені без Росії рішення, ні до чого її не зобов'язують". Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Ціни на зерно у світі різко зросли після того, як Росія вийшла з угоди про дозвіл експорту зерна з України Чорним морем. Ця угода вважалася критично важливою для послаблення обмежених світових поставок і контролю глобальних витрат на продовольство

Зараз ви читаєте новину «Путінські посіпаки розносять нові брехні про Україну та "зернову угоду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі