пʼятниця, 22 березня 2024 11:46

Окупанти застосували нову тактику обстрілу - Гуменюк

Окупанти застосували нову тактику обстрілу - Гуменюк
Окупанти спочатку запустили дрони, а потім ракети. Фото: ДСНС

Для атаки по Україні 22 березня російські окупанти застосували нову тактику.

Раніше ворог не завдавав два масовані удари поспіль, сказала керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Тактика ворога змінюється, тому що він вишукує способи бути максимально ефективним для своїх інтересів. Ми шукаємо засоби протидії ефективні – вони шукають засобу утиску, терору і нападу. Дійсно, такої атаки, що два дні поспіль, навряд можна пригадати. Але така атака була досить очікуваною після виборів", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДніпроГЕС серйозно пошкоджена: розкрили подробиці та наслідки атаки РФ

Обстріл був комбінований. Росіяни спочатку запустили велику кількість дронів по різних областях України, а потім завдали ракетного удару. Таким чином намагалися виснажити українські системи ППО. Загроза нового удару РФ залишається досі.

"Вчора ввечері ворог вивів і морські ракетоносії на бойове чергування, з яких виявлення пусків ускладнено. Все це може свідчити про підготовку до майбутніх атак також. Станом на зараз ми бачимо два підводні ракетоносії, спорядження яких може сягати восьми калібрів. Крім того, останніми днями дуже сильно активізувалися безпілотні розвідники, зокрема й у тилових регіонах", - підсумувала Гуменюк.

Росіяни на світанку масовано атакували ракетами Запоріжжя. Ракета ворога влучила у тролейбус із людьми, що рухався дамбою ДніпроГЕСу, заявив 22 березня радник голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти застосували нову тактику обстрілу - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі