четвер, 20 жовтня 2022 15:33

Окупанти в паніці кинулися навтьоки з Херсонщини. Тягнуть награбоване

Окупанти в паніці кинулися навтьоки з Херсонщини. Тягнуть награбоване
Херсонщина - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На окупованій території Херсонської області у російських військових почалася паніка на тлі контрнаступу Збройних сил України. Загарбники грабують місцеве населення і тікають.

Також окупанти стали дуже агресивними. Про це розповіла староста села на Херсонщині Наталія в телемарафоні "Єдині новини", пише ТСН. Жінка нещодавно виїхала з окупованої території.

"Паніка в окупантів, вони тікають і хапають з собою все, що можуть взяти. Від сьогодні мені телефонували дуже багато людей, що ходять (росіяни. – Gazeta.ua) по домівках, кажуть – збирайте речі. Є випадки, коли силоміць вивозять людей на пристань, у річпорт. А по селах людей збирають в автобуси у певному місці і вивозять. Це їхня паніка, чи вони хочуть щит зробити – незрозуміло", – розповіла Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З космосу зняли, як росіяни під Антонівським мостом покидають Херсон

За пів року окупації поведінка військових РФ змінилася в гірший бік, констатує жінка.

"Вони спочатку були доброзичливі, казали людям – ми до вас з добром, давали гуманітарку. Хтось брав, хтось не брав. А зараз вони дуже агресивні. Заходять в будинки, квартири. Виносять все, що можна взяти. Грабують фермерів, вивозять навіть якісь старі каністри з-під палива, ганчір'я. Розбирають комбайни, знімають з них акумулятори", – додали вона

За її словами, ні в Херсоні, ні в Херсонській області просто вийти випити кави, прогулятися з дитиною люди не можуть. Є загроза, що окупанти зупинять.

"Можуть зупинити в будь-який момент, перевірити документи, телефон. В телефоні не дай Боже знайдуть хоч трошечки про Україну, або слово "орки", "рашисти" – на підвал. Навіть дитину залишають, тебе забирають. Останні два місяці був взагалі жах, зараз стало "ще краще", – підсумувала жінка.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня.

У ЗСУ підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти в паніці кинулися навтьоки з Херсонщини. Тягнуть награбоване». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі