середа, 19 жовтня 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

З космосу зняли, як росіяни під Антонівським мостом покидають Херсон
4

Росіяни тікають з Херсона баржевим мостом
Фото: twitter.com/ArtisanalAPT
Росіяни тікають з Херсона баржевим мостом
Росіяни тікають з Херсона баржевим мостом
Росіяни тікають з Херсона баржевим мостом

Упродовж 17-18 жовтня російські окупанти закінчили складання імпровізованої переправи з барж під Антонівським мостом поблизу захопленого Херсона. Помічені також військові машини, що виїжджають з міста.

Це видно за супутниковими знімками, які показав OSINT-ентузіаст Тім Ергарт у Twitter.

На знімку від 18 жовтня можна побачити, як баржа штовхає останні деталі "мосту" на місце об 11:14.

"Це (баржевий міст. – Gazeta.ua) дозволить Росії швидше поповнювати запаси або швидко евакуюватися. Це також легка ціль", – написав Ергарт, маючи на увазі ракетні удари з M142 HIMARS та аналогічних систем на озброєнні україської армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни окопуються біля Чаплинки й готуються бити по Херсону – Кім

Наприкінці вересня росіяни з якоїсь причини розібрали такий самий баржевий міст. А 17 жовтня спостерігалася активність російських військових машин, які чекають на березі, поки інші переправляються на поромі.

На фото – місце очікування в полі, на північ від Придніпровського, на схід від Херсона.

"Багато вантажівок поїхало з Херсона", – констатував фахівець.

Збройні сили України час від часу б'ють по Антонівському мосту і біля нього, знищуючи переправу, техніку ворога та особовий склад.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня.

У ЗСУ підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи.

Зараз ви читаєте новину «З космосу зняли, як росіяни під Антонівським мостом покидають Херсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі