вівторок, 06 вересня 2022 20:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти посилюють терор в Енергодарі – розвідка

Окупанти посилюють терор в Енергодарі – розвідка
Російський окупант біля Запорізької атомної електростанції. Фото: Getty Images

Окупанти посилюють репресії щодо мешканців міста Енергодар, де знаходиться Запорізька атомна електростанція.

Росіяни скоюють викрадення, тортури і шантаж. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В місті посилюються фільтраційні заходи і репресії щодо місцевого населення. Окупаційна влада не змогла досягти мінімального рівня лояльності.

"Для проведення фільтраційних заходів у місто додатково прибув спеціальний підрозділ Росгвардії. За допомогою колаборантів складаються списки "неблагонадійних", до яких вносять колишніх військових, ветеранів АТО, співробітників силових структур, активістів і просто громадян з проукраїнською позицією", – пише розвідка.

Затриманих мешканців і полонених військовослужбовців ЗСУ утримують в переобладнаних під катівні приміщеннях місцевого відділу МВС і міського суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники з Азовсталі: росіяни тримають у полоні жінку на дев'ятому місяці вагітності

Постійні погрози з боку окупантів і побоювання за власне життя та здоров'я примушують людей масово виїжджати з міста на підконтрольну Україні територію.

На ворожих блокпостах "оплата" за виїзд сягає $5-7 тис. При цьому, більшість доріг навколо міста і берег Каховського водосховища – заміновано.

"Поранених рашистів розміщують у місцевому пологовому будинку. Надалі планується видати їм цивільний одяг і залучити у виробництві пропагандистських сюжетів для російські ЗМІ про "поранених цивільних в наслідок обстрілів ЗС України", – повідомляє розвідка.

6 вересня Міжнародне агентство з атомної енергетики оприлюднило звіт за підсумками інспекції на Запорізьку АЕС. Повідомило про транспортні засоби й обладнання російських окупантів на станції.

Ввечері вівторка у місті пролунали вибухи. Частково зникло світло й вода.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти посилюють терор в Енергодарі – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі