середа, 19 жовтня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти пішли в наступ на Харківщині: чим усе завершилося

Окупанти пішли в наступ на Харківщині: чим усе завершилося
Минулої доби російські окупанти продовжували терор мирного населення Харківщини. Фото: eastnews.ua

Минулої доби російські окупанти продовжували терор мирного населення Харківщини.

На лінії зіткнення ворог намагався йти в наступ в районі населених пунктів Огірцеве Чугуївського району та Дворічна Куп'янського. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 19 жовтня.

"Під вогнем наших захисників окупанти відступили з втратами. Віримо в ЗСУ та працюємо на перемогу", – написав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл росіянами колони цивільних на Харківщині ‒ зросла кількість загиблих

Також ворог обстріляв ракетами Харків і прилеглі до лінії зіткнення та кордону з Росією, територій Чугуївського, Харківського та Куп'янського районів. З мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілювали райони населених пунктів: Вовчанські Хутори, Волохівка, Гатище, Красне, Огірцеве, Стариця, Стрілеча та Хатнє.

"За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано двох людей: 28-річна жінка в Чугуївському районі та 57-річний чоловік в Куп'янському", – зазначив він.

На звільненій території регіону триває розмінування. За добу піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили 709 вибухонебезпечних предметів.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область, попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів.

Операція Збройних сил України в Харківській області стала чи не ганебнішою поразкою російської армії. Саме звільнення Харківщини посприяло оголошенню в РФ так званої часткової мобілізації та проведенню термінових псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України, зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Окупанти пішли в наступ на Харківщині: чим усе завершилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі