неділя, 18 вересня 2022 11:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти обстріляли село на Харківщині під час евакуації: є загиблі
Оновлено

Окупанти обстріляли село на Харківщині під час евакуації: є загиблі
Російські загарбники продовжують безжально тероризувати мирне населення Харківщини. Фото: ілюстративне, ДСНС

Російські загарбники продовжують безжально тероризувати мирне населення Харківщини.

Медики намагалися евакуювати пацієнтів психіатричної лікарні в селі Стрілече Харківської області. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 18 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни масовано атакували Донеччину "Ураганами", "Градами" і ракетами С-300: фото наслідків

"Медичні працівники навіть під обстрілами, ризикуючи життями, намагалися врятувати хворих. Вдалося евакуювати 30 пацієнтів. Загалом у закладі – понад 600. Під час евакуації росіяни розпочали масований обстріл", – написав він.

За попередніми даними, загинули чотири медичні працівники, двоє пацієнтів поранені.

Збройні сили України звільнили 6 тис. кв. км території на півдні та сході країни, повідомили в Міноборони України 12 вересня.

Через наступ ЗСУ в Харківській області окупанти тікають вглиб тимчасово захоплених територій. Частина з них намагається перейти кордон з Росією і виїхати в Бєлгородську область, повідомляв український Генштаб.

Втеча окупантів супроводжується масовим мародерством. Росіяни завантажують на машини відібрані в українців генератори, телефони, комп'ютери. Зафіксовані непоодинокі випадки грабунків шкіл.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти обстріляли село на Харківщині під час евакуації: є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі