пʼятниця, 16 червня 2023 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на півдні катують цивільних, щоб видворити їх із домівок

Окупанти на півдні катують цивільних, щоб видворити їх із домівок
На Херсонщині окупанти вдаються до тортур. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На тимчасово захоплених ворогом територіях Херсонської області російські окупанти виселяють людей з їхніх домівок, застосовуючи тортури.

Будинки місцевих мешканців ворог використовує для розселення своїх військ, повідомив Центр національного спротиву. Росіяни також розміщають там вогневі позиції.

"Окупанти вдаються до фізичної наруги над цивільними у місті Гола Пристань та Олешки Херсонської області. Після примусового відселення мирних жителів будинки використовують для розселення офіцерського складу російських окупаційних військ, а також для розміщення вогневих позицій", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія вдарила по Україні з землі і з повітря: є жертви

Водночас у селищі Розівка Запорізької області окупанти незаконно використовують центральну районну лікарню для надання медичної допомоги пораненим росіянам.

"Місцеві мешканці позбавлені можливості отримувати медичну допомогу та перебувають під постійним психологічним тиском. Люди отримали вказівку щодо нерозповсюдження інформації про цей факт", – додали у ЦНС.

Противник продовжує проводити заходи щодо примусу цивільного населення до набуття громадянства РФ. У населеному пункті Кам'янка Запорізької області на початку року окупанти шантажували працівників Центру первинної медико-санітарної допомоги, що у разі відмови від отримання російського паспорта, грошове забезпечення буде знижено на 60%.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на півдні катують цивільних, щоб видворити їх із домівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі