четвер, 15 червня 2023 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Розказали про нове свавілля окупантів на Запоріжжі

Розказали про нове свавілля окупантів на Запоріжжі
На півдні росіяни змушують цивільних набувати громадянства РФ. Фото: ГУР

Розпочалася 477-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує проводити заходи щодо примусу цивільного населення до набуття громадянства РФ, повідомив уранці 15 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"У населеному пункті Кам'янка Запорізької області на початку року окупанти шантажували працівників Центру первинної медико-санітарної допомоги, що у разі відмови від отримання російського паспорта, грошове забезпечення буде знижено на 60 відсотків", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли Кривий Ріг – наслідки у фото

Оскільки більшість працівників відмовились від отримання документів, загарбники повідомили про закриття лікувального закладу.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши шість крилатих ракет повітряного базування Х-22, чотири крилаті ракети морського базування "Калібр" та сім іранських ударних дронів типу Shahed.

Всього ворог завдав 38 авіаційних ударів, також здійснив близько 52 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України є дуже високою.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбиники здійснили артилерійські обстріли понад 50 населених пунктів. Серед них: Зелене Поле, Новопіль, Нескучне, Новий Комар і Макарівка Донецької області; Новодарівка, Левадне, Червоне, Гуляйполе і П'ятихатки Запорізької області; Осокорівка, Михайлівка, Гаврилівка, Республіканець, Берислав, Білозерка, Велетенське, Кізомис Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.

Зараз ви читаєте новину «Розказали про нове свавілля окупантів на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі