четвер, 21 липня 2022 13:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти "Градами" й артилерією вдарили по житлових кварталах Херсонщини

На Херсонщині за минулу добу поліція зафіксувала шість воєнних злочинів російських військових.

Окупанти вдарили по житлових кварталах мирного села Осокорівка "Градами" й артилерійськими установками, повідомила 21 липня Національна поліція України в Telegram.

"Росіяни повністю знищили кілька приватних будинків, про що постраждалі повідомили в поліцію", – ідеться в повідомленні.

Автор: Нацполіція
  Поліція зафіксувала шість воєнних злочинів російських військових
Поліція зафіксувала шість воєнних злочинів російських військових

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдовійськові на Донеччині торгували зброєю і наркотиками

У селі Брускінське Великоолександрівської громади військовослужбовці РФ розікрали фермерське господарство: незаконно заволоділи сільськогосподарською технікою (тракторами й автомобілями), посівним матеріалом і 6 тис. л дизельного пального. Власник підраховує збитки.

"У селі Любимівка окупанти відібрали в місцевого жителя автомобіль ВАЗ-2106. А в селі Щасливе з території бази відпочинку росіяни викрали три автомобілі: Volkswagen Multivan, Toyota Corolla й Skoda Rapid", – додали в Нацполіції.

На тимчасово захоплених окупантами територіях Херсонської області росіяни почали тиснути на місцевих лікарів і медиків. Озброєні загарбники допитують голів лікарень і керівників відділень. У Херсоні росіяни спалюють тіла, щоб приховати втрати.

У захопленій російськими окупантами Чаплинці на Херсонщині проводять масові обшуки. Загарбники виламують ворота броньовиками "Тигр".

У тимчасово захопленому росіянами Херсоні заступник гендиректора лікарні сприяв ворогу в отриманні інформації про працівників поліції області. З власної ініціативи він повідомив представникам країни-агресора, що в архів дитячої лікарні передана на зберігання медична документація з картками й особовими справами працівників Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Вороги збираються відтворити на тимчасово захопленій частині півдня України Таврійську губернію часів 1917 року. У дореволюційні часи Таврійська губернія об'єднувала Крим, лівобережжя Херсонщини й частину Запорізької області.

Російські окупанти обманюють жителів Херсонщини на тимчасово захоплених територіях. Розповідають, начебто Україна більше не виплачуватиме херсонцям пенсій. Росія робить усе, щоб херсонці отримали її паспорт. Брехню про пенсії поширюють для того, щоб люди стали громадянами країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти "Градами" й артилерією вдарили по житлових кварталах Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі