субота, 29 жовтня 2022 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупант з боргами за комуналку погодився вбивати в обмін на списання – відео

Окупант з боргами за комуналку погодився вбивати в обмін на списання – відео
Окупанту Євгену з Бєлгорода пощастило опинитися у полоні ЗСУ. Фото: скріншот з відео

У Росії чоловікам пропонують вбивати українців в обмін на списання боргів за комуналку.

Про такий метод набору "добровольців" на війну в Україну розповів Службі безпеки черговий полонений окупант. Відео з ним оприлюднила пресслужба СБУ 29 жовтня.

Полонений Євген – уродженець російського міста Бєлгород. Повістку з військкомату отримав наприкінці літа і став стрільцем збройних сил Росії.

"Мені запропонували, оскільки у мене багато боргів і заборгованість по квартплаті. Запропонували списання боргів в обмін на підписання контракту", – розповів чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульна поліція полонила групу "мобіків" з Бєлгородської області

За словами росіянина, їхнє командування обіцяло тримати "новобранців" на кордоні з Україною. Натомість за тиждень після підписання контракту перекинули в зону бойових дій на Донецькому напрямку.

"Під вогнем Збройних сил України "добровольчий" підрозділ був вщент розбитий за тиждень. Ті ж, кому вдалося вціліти, вирішили добиратися пішки до російського кордону. Та після понад трьох тижнів блукань його взяли в полон бійці Сил оборони України", – додали в СБУ.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив мобілізацію. Майже 1 млн росіян втекли з РФ в інші країни.

14 жовтня Путін заявив, що "часткова" мобілізація в Росії має завершитись протягом двох тижнів. 28 жовтня російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив про завершення "часткової" мобілізації.

Станом на середину жовтня в рамках мобілізації в Російській Федерації призвали майже 200 тис. осіб. Це приблизно 66% від заявленого плану, заявили в Міноборони України.

Під час контрнаступу ЗСУ на східному фронті в полон потрапила велика кількість мобілізованих росіян. Частина з них провоювали 12 днів.

Зараз ви читаєте новину «Окупант з боргами за комуналку погодився вбивати в обмін на списання – відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі