вівторок, 06 грудня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Офіс президента, СБУ та МВС: під Києвом тисячами штампували липові спецперепустки
12

На Київщині ліквідували схему продажу фальшивих "спецперепусток", із якими авто могли їздити у комендантську годину.

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували масштабне виготовлення і збут підроблених документів центральних органів влади та силових структур України, заявив 6 грудня речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Під час розслідування вилучили фальшиві службові посвідчення та перепустки на спецтранспорт Офіса президента України, Верховної Ради, Офіса генерального прокурора, СБУ, Державного бюро розслідувань та МВС. Вартість однієї "посвідки" становила $50–500. Сума залежала від назви "відомства" і термінів використання. Вдалося своєчасно викрити схему і тим самим запобігти можливому використанню підробки російськими ДРГ для проїзду на автошляхах України", – ідеться у повідомленні.

СБУ ліквідувала схему продажу фальшивих «спецперепусток»
Фото: ssu.gov.ua
СБУ ліквідувала схему продажу фальшивих «спецперепусток»
СБУ ліквідувала схему продажу фальшивих «спецперепусток»
СБУ ліквідувала схему продажу фальшивих «спецперепусток»
СБУ ліквідувала схему продажу фальшивих «спецперепусток»

Оборудку організував працівник проєктної організації в Обухові. Для серійного виготовлення підробок використовував спеціалізовану комп'ютерну техніку установи. Готові "документи" виставляв на продаж через анонімні акаунти у даркнет і в Telegram. Гроші від "замовників" отримував на криптогаманці та банківські картки, оформлені на сторонніх осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигунка ФСБ намагалася проникнути в СБУ і стати "подвійним агентом"

Серед встановлених клієнтів були мешканці прифронтових районів Херсонської, Харківської та Донецької областей. Зловмисник намагався збути більш як 2 тис. "липових" перепусток.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта та в офісі компанії, де він виготовляв підроблені документи, правоохоронці виявили: партію фальшивих перепусток і посвідчень; комп'ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності; банківські картки, на які надходила оплата за "послуги".

На підставі зібраних матеріалів вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчо-оперативних дій встановлені особи ще восьми організаторів незаконних "референдумів" в тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей.

Також СБУ знешкодила російську агентуру, очолювану чиновником з Миколаєва. Він передавав росіянам важливі дані про ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента, СБУ та МВС: під Києвом тисячами штампували липові спецперепустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі