четвер, 10 січня 2013 09:31

Нью-йоркський пором врізався у причал. Постраждали 85 осіб
12

Фото: Фото: Reuters

У Нью-Йорку приміський паром Sea Streak Ferry зазнав аварії, врізавшись у причал в районі Нижнього Манхеттена. Кількість постраждалих зросла до 85 осіб. Такі дані, надані Береговою охороною США. При цьому один поранений знаходиться у критичному стані.

До цього американський телеканал CBS називав цифру у 74 постраждалих. Агентство Reuters в перші години після події повідомляло про те, що 57 осіб отримали травми, двоє знаходяться у критичному стані, ще дев'ять - серйозно поранені.

До місця подій прибули рятувальні служби, які надали допомогу десяткам постраждалих. Деяких поранених винесли на ношах. На місце аварії прибув також мер Нью-Йорка Майкл Блумберг.

"Відчуття було, ніби ми наткнулися на бетонну стіну, - цитує очевидця Білла Маккензі Yahoo News. - Люди у буквальному сенсі літали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля берегів Індії потонув корабель з українцями

Як повідомили рятувальники, "літали" ті люди, які стоячи спостерігали за наближенням порома до пірсу. "Ті, що стояли поруч зі скляними дверима отримали порізи", - розповів 39-річний пасажир Рой Марло, який відбувся кількома забоями і саднами. У більшості постраждалих травми голови і шиї, констатували медики.

Відразу після аварії на борту почалася паніка. Всього на поромі, за уточненими даними, було 326 пасажирів і п'ять членів команди.

Причина події поки не ясна. "Всі наші капітани мають значний досвід", - запевнили журналістів представники компанії Sea Streak. За деякими даними, перед тим, як сталася аварія, пором врізався в сигнальний буй, що могло призвести до технічних неполадок.

Капітан судна - 36-річний Джейсон Реймер - і решта четверо членів екіпажу відмовилися розмовляти з журналістами. Тест на алкоголь у них в крові, проведений відразу після аварії, показав негативний результат. За даними влади, цей паром раніше вже мав проблеми при швартуванні.

Як розповіли очевидці, погода в момент аварії була ясною, а паром рухався зі звичайною швидкістю, відзначає The Los Angeles Times.

Паром слідував за звичайним маршрутом з Нью-Джерсі в Нью-Йорк. Зіткнення сталося о 8:45 ранку за місцевим часом (15:45 за Києвом).

В результаті зіткнення судно отримало велику пробоїну вище ватерлінії, зараз воно пришвартовано і знаходиться на плаву.

Зараз ви читаєте новину «Нью-йоркський пором врізався у причал. Постраждали 85 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі