вівторок, 05 квітня 2022 06:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Нова кібератака: хакери використовують болючі для українців теми

Нова кібератака: хакери використовують болючі для українців теми
На держоргани України здійснюється нова кібератака. Фото: ukraine.segodnya.ua

Серед державних органів України хакери розповсюджують небезпечні електронні листи з темою "Інформація щодо військових злочинців РФ".

Про це попередила пресслужба Держспецзв'язку.

"Зловмисники знову використовують болючі для українців теми. Зокрема, "паразитують" на інформації стосовно персональних даних росіян, які скоїли воєнні злочини в нашій країні", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото окупантів, які ґвалтували, катували та розстрілювали людей у Бучі

Зазначається, що електронний лист містить HTML-файл "Військові злочинці РФ.htm". При його відкриванні на комп'ютері створюється RAR-архів "Viyskovi_zlochinci_RU.rar". Він містить файл-ярлик "Військові-злочинці, що знищують Україну (домашні адреси, фото, номера телефонів, сторінки в соціальних мережах).lnk".

"Його відкриття призведе до того, що зловмисники отримають віддалений доступ до комп'ютера жертви", - попередили фахівці.

Білоруські опозиційні журналісти знайшли номери телефонів, військові частини й місця проживання окупантів, які в білоруському Мозирі відправляли награбовані в Україні речі. Більшість російських терористів оформлювали посилки до Рубцовська в Алтайському краї.

Зараз ви читаєте новину «Нова кібератака: хакери використовують болючі для українців теми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі