вівторок, 28 березня 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Нічна атака на Україну: Генштаб уточнив кількість запущених та збитих БПЛА

Нічна атака на Україну: Генштаб уточнив кількість запущених та збитих БПЛА
Уламки збитого Shahed, якими росіяни раніше атакували Київську область Фото: t.me/andrii_nebytov

У ніч на 28 березня противник залучив 15 ударних безпілотників типу Shahed-136 для завдання авіаударів по Україні.

14 з них знищили сили протиповітряної оборони, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

"Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів залишається високою по всій території України", – попередило командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський удар по Слов'янську: показали наслідки на фото

Минулої доби, 27 березня, противник завдав 24 авіаційних та 12 ракетних ударів по Україні. Також здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"Ворог продовжує ігнорувати закони та звичаї війни, застосовує тактику терору проти мирних громадян нашої держави. Внаслідок ракетного удару по інфраструктурі міста Слов'янськ Донецької області, постраждали цивільні люди, є загиблі. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки. В Херсонській області, у місті Берислав, від авіаційного удару постраждав цивільний об'єкт", – йдеться у зведенні.

У ніч на 28 березня армія РФ завдала масованого удару дронами-камікадзе по Україні.

Цієї ночі силам ППО загалом вдалось знищити 12 з 13 запущених по Україні дронів Shahed та один розвідувальний безпілотник, повідомляли в Повітряних силах.

У повітряному просторі навколо Києва вдалось збити близько 12 іранських дронів. У Святошинському районі впали уламки і почалась пожежа в нежитловій будівлі, без жертв.

Зараз ви читаєте новину «Нічна атака на Україну: Генштаб уточнив кількість запущених та збитих БПЛА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі