субота, 14 січня 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Небезпека ракетних ударів не зникла ‒ Генштаб попередив українців

Небезпека ракетних ударів не зникла ‒ Генштаб попередив українців
За добу росіяни 95 разів обстріляли українські населені пункти з реактивних систем залпового вогню. Фото: pravda.com.ua

Протягом доби російські загарбники завдали 15 авіаційних та п'ять ракетних ударів.

Зокрема, два удари ворог наніс по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області. Про це вранці 14 січня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Окрім того, росіяни 95 разів обстріляли українські населені пункти з реактивних систем залпового вогню. Били, зокрема, по Херсону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Росія постійно обстрілює Херсон ‒ у ЗСУ пояснили

"Завдаючи ударів по населених пунктах, ворог продовжує знищувати інфраструктуру та помешкання цивільного населення. Тим самим порушує норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Небезпека авіаційних та ракетних ударів нікуди не зникла на всій території України. Закликаємо не ігнорувати сигналів повітряної тривоги", ‒ йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах захоплення Донецької області. Продовжує наступати на Бахмутському напрямку.

Інформації про фактичну ситуацію у Соледарі немає, на околицях міста точаться запеклі бої між українськими захисникам і російськими окупантами. Окрім того, росіяни не полишають спроб захопити Бахмут у Донецькій області, проте успіху не досягають. Про це свідчить актуальна карта боїв Deepstatemap.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників і ворожу техніку. Наша авіація протягом доби завдала дев'ять ударів по районах зосередження загарбників, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, шість районів зосередження живої сили, один зенітний ракетний комплекс та три склади боєприпасів ворога. Про це у п'ятницю, 13 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека ракетних ударів не зникла ‒ Генштаб попередив українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі