пʼятниця, 13 січня 2023 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо Росія постійно обстрілює Херсон ‒ у ЗСУ пояснили

Навіщо Росія постійно обстрілює Херсон ‒ у ЗСУ пояснили
Російські загарбники майже щоденно обстрілюють Херсон. Фото: t.me/khersonskaODA

Постійними обстрілами Херсона російські загарбники хочуть залякати українців.

Йдеться не лише про жителів міста, а й мешканців тимчасово захоплених ворогом територій. Про це в ефірі національного телемарафону заявив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти накрили вогнем Україну: в зоні ураження десятки міст і сіл

За його словами, обстріли росіянами Херсона не мають жодної військової мети. Водночас, ситуація в області залишається складною.

"Цей тиск не лише на херсонців, а й на тих людей, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях і які чекають на повернення української влади і мають проукраїнську позицію. Ворог хоче показати: "Дивіться, що сталося з Херсоном, це буде і з вами, якщо сюди прийдуть ЗСУ", ‒ розповів Єрін.

Херсонську область 49 разів обстріляли російські окупанти. Минулої доби через російські обстріли там загинула людина, ще двоє осіб зазнали поранень різного ступеня тяжкості, повідомив 13 січня голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram.

У Херсоні в ніч на 13 січня російські загарбники обстріляли базу, де були припарковані комунальні автобуси. У результаті пошкоджені 16 автобусів.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Росія постійно обстрілює Херсон ‒ у ЗСУ пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі