пʼятниця, 14 жовтня 2022 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Не ігноруйте повітряну тривогу: військові розповіли про підступні плани РФ на 14 жовтня

Не ігноруйте повітряну тривогу: військові розповіли про підступні плани РФ на 14 жовтня
14 жовтня Росія може завдати ударів по обласних центрах України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

14 жовтня у День захисника України російські військові можуть завдавати чергових масованих ракетних ударів.

Тож українців просять не ігнорувати сигналів повітряної тривоги. Про це йдеться в повідомленні Штабу оборони Запорізького краю.

Зазначається, що упродовж 14 жовтня ворог може атакувати Україну як крилатими ракетами, так і безпілотниками. Також оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський привітав Україну з Днем захисників і захисниць

За даними штабу, ймовірність завдання ракетних ударів – 90%. Ворог може атакувати обласні центри.

"З ймовірністю 90 відсотків будуть завдані удари по обласних центрах, включаючи військові об'єкти й критичну інфраструктуру. Масований обстріл по всій лінії зіткнення", – йдеться в повідомленні.

У вечірньому зверненні 13 жовтня президент Володимир Зеленський також закликав українців не ризикувати власними життями. За словами Зеленського, російські військові надзвичайно підступні. Тож у день, коли ми всі висловлюватимемо подяку нашим військовим, вони можуть завдати масованого удару як по захисниках нашої держави, так і по об'єктах інфраструктури.

День захисників і захисниць України відзначають 14 жовтня у день християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці. Цей день для свята обрали невипадково. Адже українці здавна славили Богородицю як покровительку війська.

Цей день вважається символічним днем створення Української повстанської армії.

До Дня захисників і захисниць України Укрпошта вводить в обіг поштові марки "Слава Збройним Силам України!".

Цьогоріч 14 жовтня буде робочим днем. Торік на День захисників і захисниць України й Покрову Пресвятої Богородиці був вихідний.

Зараз ви читаєте новину «Не ігноруйте повітряну тривогу: військові розповіли про підступні плани РФ на 14 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі