четвер, 05 січня 2023 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Навчаться максимально швидко ‒ у Повітряних силах розповіли про підготування військових до використання систем Patriot

Навчаться максимально швидко ‒ у Повітряних силах розповіли про підготування військових до використання систем Patriot
Українські військові максимально швидко опанують системи Patriot. Фото: glavcom.ua

Українські військові в максимально стислі терміни навчаться працювати з ракетними системами Patriot.

Високий професійний рівень українських військовослужбовців підтверджено досвідом роботи з іншими сучасними видами озброєнь. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що російський розвідувальний літак робить у Білорусі ‒ у Повітряних силах розповіли

"Якщо технічно можливо буде системи Patriot привезти в Україну й поставити на бойове чергування, ввести в склад Повітряних сил, то фахівці на той час будуть вже підготовлені. Це показує практика тих же Iris-T й NASAMS, коли спеціалістам знадобилося кілька тижнів для підготування. Можливо, навчання на Patriot займе трохи більше часу", ‒ сказав Ігнат.

За його словами, процес оновлення української протиповітряної оборони триватиме. Нині Україна розраховує отримати багатоцільовий літак, без якого буде дуже важко протистояти нинішнім викликам. А передача винищувачів на кшталт F-16 стане суттєвим кроком на шляху до перемоги України.

Найближчі роки в Україні не створять жодного "купола" над всією територією. Це неможливо фізично й фінансово. Про це в ефірі національного марафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Українська протиповітряна оборона показує високі результати збиття ворожих дронів-камікадзе. Лише за перші дві доби 2023 року в українському небі знищено 84 запущених Росією БпЛА. Це стовідсотковий результат.

Зараз ви читаєте новину «Навчаться максимально швидко ‒ у Повітряних силах розповіли про підготування військових до використання систем Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі