субота, 15 жовтня 2022 22:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступні тижні війни стануть вирішальними - CNN

Наступні тижні війни стануть вирішальними - CNN
Збройні Сили України продовжують гнати ворога з української землі. Фото: eastnews.ua

Війна в Україні загострилася з наближенням зими.

Конфлікт балансує на шляху до непередбачуваної нової фази, повідомляє CNN.

"Те, що здавалося віддаленою перспективою чогось, що можна було б переконливо назвати перемогою України, тепер стало набагато правдоподібнішим", - сказав старший науковий співробітник програми Chatham House з Росії та Євразії Кейр Джайлс.

За натиском російських ракет цього тижня були стійкі успіхи українських військ і потужний вибух на Керченському мосту, єдиному переході між анексованим Кримським півостровом і Росією. Цей вибух вдарив психікою росіян і дав Україні значний стратегічний імпульс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "нагодували" окупантів вогнем з артилерії та авіації: росіяни рахують втрати

З наближенням холодних місяців, які, ймовірно, призведуть до уповільнення наземних боїв, наступні тижні війни матимуть вирішальне значення, кажуть експерти.

Успішний наступ змінив хід війни і спростував припущення, висунуте минулого літа на Заході та в Росії, що хоча Україна й може стійко захищати територію, однак не має можливості визволити її.

"Росіяни сподіваються уникнути колапсу на своїй лінії фронту до настання зими", - заявив старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Самір Пурі.

Також з настанням зими умови ведення війни стануть складнішими. При цьому окупантам буде важче оборонятися, ніж українським військам - атакувати.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на північному сході Харківської області. Зокрема, українські війська завдали наземних ударів у районі Куп'янська і просунулись на 20 км на схід від міста.

Російські війська дедалі більше деградують, утримуючи відносно невеликі та незначні населені пункти по всій Донецькій області, особливо в районі Бахмута.

14 жовтня стало відомо, що ЗСУ звільинил 1170 кв. км на Херсонщині. Це – 29 населених пунктів на півночі Херсона в Бериславському районі.

Агресор на фронті продовжує зосереджувати зусилля на спробах виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утриманні захоплених районів Харківської, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Ворог не припиняє завдавати ударів по критичній інфраструктурі та цивільних об'єктах країни. Для своїх злочинів противник продовжує використовувати крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Наступні тижні війни стануть вирішальними - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі