пʼятниця, 22 листопада 2013 17:19

Найбільша трагедія незалежної Латвії: з-під руїн ТЦ у Ризі дістали 45 загиблих покупців
10

Точна кількість людей, які опинилися під завалами, не відома
Фото: Фото: Reuters
Кількість загиблих при обваленні будівлі супермаркету в Ризі, за останніми даними, досягла 45 осіб
Серед загиблих троє рятувальників

Кількість загиблих при обваленні будівлі супермаркету в Ризі, за останніми даними, досягла 45 осіб, повідомили РІА Новини в службі швидкої допомоги Латвії.

Раніше повідомлялося про 43 жертви обвалу будинку.

Серед загиблих троє рятувальників. Постраждали 40 осіб, багато з них госпіталізовані у важкому стані.

Точна кількість людей, які опинилися під завалами, не відома.

21 листопада близько 20:00 мск впала одна зі стін будівлі і дах у торговому центрі Maxima в ризькому мікрорайоні Золитуде. За інформацією Державної пожежно-рятувальної служби Латвії, основний удар припав на каси і овочевий відділ. Коли на місце НП приїхали рятувальники і почали розбирати завали, звалилася ще одна стіна. Площа обвалення становить 500 метрів квадратних. Трагедія в Золитуде - найбільша за кількістю людських жертв у незалежній Латвії.

Влада заявила, що виплатить сім'ям загиблих співробітників Державної пожежно-рятувальної служби, які брали участь у рятувальній операції, по 50 тисяч латів (100 тисяч доларів).

Поліція розглядає три версії події: перша версія пов'язана з порушеннями при проектуванні і наглядом за будівлею, друга - з будівництвом, третя - із зберіганням на даху будівельних матеріалів, що могло спровокувати обвал.

Зараз ви читаєте новину «Найбільша трагедія незалежної Латвії: з-під руїн ТЦ у Ризі дістали 45 загиблих покупців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі