середа, 08 березня 2023 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

На захоплених територіях Луганщини немає де лікувати поранених окупантів ‒ Гайдай

На захоплених територіях Луганщини немає де лікувати поранених окупантів ‒ Гайдай
Кількість поранених російських окупантів щодня зростає. Фото: korrespondent.net

На захоплених територіях Луганщини у лікарнях вже не вистачає ліжок для поранених окупантів. Мало й медичних працівників.

Тому росіяни вирішили відряджати лікарські бригади з різних територій РФ. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На захоплених територіях їм обіцяють підвищену зарплату, а на основному місці роботи ‒лише зберегти посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Росія відправляє на захоплені території своїх поліцейських та працівників ФСБ ‒ у ЦНС пояснили

"Тепер знайшли і де лікувати поранених. Спеціально для них зводять модульні станції швидкої допомоги, які більше нагадують альтанки, аніж лікувальні заклади. Але то вже їхня справа та їхнє відношення до власних військових", ‒ зазначив Гайдай.

За його словами, аби отримати документи учасника бойових дій на окупованій Луганщині та якісь пільги, потрібно знову з'явитися до військкомату.

"Тобто, якщо пощастило якось вціліти, то не факт, що не призвуть ще. Замкнуте коло. Ще гірше росіяни ставляться до цивільних. У Рубіжному комунальники вже більше трьох місяців не бачили грошей. Зокрема, працівники газової служби, водоканалу, електрики. Багато хто з них не отримав документи РФ. Хтось не хоче, хтось – не може", ‒ повідомив Гайдай.

Найближчий від Рубіжного пункт оформлення і видачі паспортів РФ – у Новоайдарі. Різними маршрутами необхідно долати від 60 до 70 км із шістьма блокпостами на шляху.

Ситуація на Луганщині залишається важкою, але контрольованою Силами оборони України. Найважчими ділянками залишаються Білогорівка та напрямок Кремінна – Лиман. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Місто Лисичанськ окупанти знову закрили на в'їзд. Потрапити в місто можна тільки за наявності реєстрації і, відповідно, документів російського зразка.

Зараз ви читаєте новину «На захоплених територіях Луганщини немає де лікувати поранених окупантів ‒ Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі