понеділок, 06 березня 2023 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщина: загарбники закривають міста та продовжують "паспортний терор"

Луганщина: загарбники закривають міста та продовжують "паспортний терор"
Російські загарбники закрили в'їзд до Лисичанська. Фото: ukrinform.ua

За добу на Луганщині відбулося 14 бойових зіткнень українських військ з російськими загарбниками.

Знищено 34 окупанти та понад 60 поранені. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Минулої доби українські воїни відбили атаки противника в районах Білогорівки і Невського. Знищено два танки Т-72, БМП і самохідний міномет "Тюльпан" росіян.

Тим часом на тимчасово окупованих територіях Луганщини росіяни проводять різну політику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нагадує 1917-й рік. Окупанти крадуть врожай" – Гайдай про "економічну політику" Росії на Луганщині

"Так, якщо в Сєвєродонецьку загарбники хоча б показово вставляють вікна в обрані будинки, де, переважно, самі й мешкають, то в сусідньому Рубіжному навіть це запропонували зробити за гроші. Навесні, коли люди якось пережили зиму без вікон, або вставили їх за власний рахунок", ‒ зазначив Гайдай.

А Лисичанськ окупанти знову закрили на в'їзд. Потрапити в місто можна тільки за наявності реєстрації і, відповідно, документів російського зразка.

"Допомогу на народжену дитину в окупованому регіоні також можна отримати лише за наявності паспорта РФ. Доля малечі, в чиєї мами інше громадянство, чиновників не бентежить. Хочеш прогодувати немовля – терміново йди в паспортний стіл і чекай", ‒ додав Гайдай.

В Луганській області є три напрямки, де проходять активні бойові дії. Це Білогорівка, Кремінна-Лиман і Сватове-Куп'янськ. Російські окупаційні війська кидають всі сили, щоб захопити всю Луганщину. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Луганщина: загарбники закривають міста та продовжують "паспортний терор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі