неділя, 05 березня 2023 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Три важкі напрямки" – Гайдай розповів про пекельні бої на Луганщині

"Три важкі напрямки" – Гайдай розповів про пекельні бої на Луганщині
У Кремінній зараз найважче. Туди російські окупаційні війська кидають всі сили, пояснює Сергій Гайдай. Фото: Facebook

В Луганській області є три напрямки, де проходять активні бойові дії. Це Білогорівка, Кремінна-Лиман і Сватове-Куп'янськ. Російські окупаційні війська кидають всі сили, щоб захопити всю Луганщину. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"На Луганщині є три умовні напрямки, де проходять активні бойові дії. Це напрямок Білогорівки, Кремінна-Лиман і Сватове-Куп'янськ. Відрізняються вони як ландшафтом, так і підрозділами, які штурмують наші позиції, і тими силами і засобами, якими ці штурмові дії ведуться. Кремінна – більш лісиста місцевість. Там снайпери працювати особливо не можуть. Натомість на Сватівському напрямку – навпаки. І вони працюють", – говорить Гайдай.

У Кремінній зараз найважче. Туди російські окупаційні війська кидають всі сили, пояснює голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін візьме паузу на кілька років, щоб готуватися до ще більшої війни" – Сергій Гайдай

"Намагаються штурмувати позиції. Обстріли з танків, важкої артилерії відбуваються постійно. Іноді штурмують цілими ротами. За допомогою важкої техніки постійно намагаються проводити штурмові дії. Теж саме у Білогорівці. Наші сили обстрілює і авіація, і гелікоптери, і важка артилерія, і танки", – додає Гайдай.

На Ставатівсько-Куп'янському напрямку більш стабільна ситуація, наголошує голова ОВА.

"Достатньо потужно нищать важку техніку противника. Там росіяни намагалися кинути десантні підрозділи, різноманітну важку техніку, але нічого не виходить", – завершує Гайдай.

Українські захисники за добу знищили роту російських окупантів в районні Кремінної. Поблизу Сватового знищили колону техніки росіян, повідомляв Гайдай.

Сили оборони України відбили понад 150 атак ворога на п'яти напрямках.

Зараз ви читаєте новину «"Три важкі напрямки" – Гайдай розповів про пекельні бої на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі