субота, 04 березня 2023 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог рахує втрати: Генштаб повідомив гарні новини з передової

Ворог рахує втрати: Генштаб повідомив гарні новини з передової
Російська окупаційна армія щоденно зазнає значних втрат у живій силі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 374-та доба російського широкомасштабного вторгнення в Україну. Ворог на фронті на Донбасі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби українські захисники відбили на них понад 150 атак противника, повідомив уранці 4 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Наступальних угруповань противника не виявлено. На Куп'янському та Лиманському напрямках противник безуспішно вів наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна і Білогорівка Луганської області, а також Спірне і Веселе Донецької", – ідеться у зведенні.

Продовжуючи збройну агресію, російська окупаційна армія щоденно зазнає значних втрат у живій силі.

"Раніше повідомляли про переповнені медичні заклади тимчасово окупованих населених пунктів Донецької області. Тенденція не зникла – нещодавно одна із лікарень міста Горлівка отримала вказівку щодо збільшення ліжко-місць для прийому поранених загарбників", – звітує Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південний фронт: Генштаб розкрив нове свавілля окупантів

Українська авіація минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. А також два удари по зенітно-ракетних комплексах на вогневих позиціях. ЗСУ збили ворожий літак Су-34 та вісім розвідувальних і ударних дронів різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління ворога, три райони зосередження противника, склад боєприпасів, два склади ПММ, а також станцію радіоелектронної боротьби росіян.

Російські окупанти на Донбасі здійснили низку невдалих спроб наступу в районі Вугледару. Водночас ворог дещо просунувся на фронті в Луганській області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація на сході Харківщини та заході Луганщини залишається напруженною.

Армія РФ зосередила зусилля західніше Кремінної. Окупанти продовжують обмежені атаки на північний схід від Куп'янська та зміцнюють прикордонні позиції у Бєлгородській області. Росіяни також продовжили наступ у районі Кремінної, зупинивши там п'ятигодинну контрнаступну операцію українських військових. Пов'язаний із Кремлем "військовий блогер" заявив, що російські війська захопили невказані висоти на північний захід від Кремінної.

Зараз ви читаєте новину «Ворог рахує втрати: Генштаб повідомив гарні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі