вівторок, 07 березня 2023 16:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині і назвав найважчі ділянки фронту

Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині і назвав найважчі ділянки фронту
Ситуація на Луганщині залишається важкою, але контрольованою Силами оборони України, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Фото: Луганська ОВА

Ситуація на Луганщині залишається важкою, але контрольованою Силами оборони України.

Найважчими ділянками залишаються Білогорівка та напрямок Кремінна – Лиман. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Gazeta.ua.

"Відбуваються постійні наступи і обстріли. Вони намагаються продавити наших захисників. Окупанти намагаються просунутися вглиб, де мріють захопити Стельмахівку та Невське, але в них нічого не виходить", – зазначив він.

Гайдай також розповів, що кожного дня ситуація на Луганщині змінюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як бійці ГУР нищать окупантів: показали ефектне відео

"Кілька днів поспіль можуть бути величезні наступи, а потім після чергових втрат росіяни на добу-дві відходять назад. Вони поповнюють запаси і знову починають наступати. Саме така ситуація зараз у Білогорівці. Після втрат ворога в особовому складі та техніці зараз там більш-менш тихо", – зазначив він.

Водночас на Сватівському напрямку, за його словами, ситуація станом на сьогодні стабільна.

Також Гайдай додав, шо окупантам явно підвезли БК, тому збільшилися обстріли з важкої артилерії, танків, а також збільшилися кількість використання ворогом баражуючих боєприпасів з БПЛА "Ланцет", – додав Гайдай.

На Луганському напрямку ворог намагається наступати біля Сватового. Війська РФ 6 березня провели обмежені атаки на північний захід від міста. Окупанти стверджували, що на лінії Сватове – Кремінна діє 3-тя мотострілецька дивізія.

Російські війська продовжували наступ також у районі Кремінної 5 та 6 березня. Вели безуспішні наступальні операції в районі Невського за 17 км на північ від Кремінної, Білогорівки в 10 км на південь від міста та Серебрянського лісництва, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині і назвав найважчі ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі