субота, 04 лютого 2023 01:33

На ЗАЕС нема кому працювати: окупанти заманюють пенсіонерів

На ЗАЕС нема кому працювати: окупанти заманюють пенсіонерів
Російські терористи заблокували доступ на ЗАЕС майже 1500 українським працівникам. Фото: eastnews.ua

Загарбники в окупованому Енергодарі нашвидкоруч шукають персонал для роботи на Запорізькій атомній електростанції.

Їм доводиться наймати на роботу колишніх атомників, які давно вийшли на пенсію. Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом".

"Російські загарбники, які взяли в заручники найбільшу в Європі – Запорізьку – атомну електростанцію разом з її персоналом, докерувалися до того, що тепер там просто немає кому працювати. Не допоміг навіть набір за оголошенням", - зазначають в Енергоатомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хочуть постачати у Росію електрику із ЗАЕС – Генштаб

У спробах знайти кваліфікованих працівників-атомників, російські окупанти встановили своєрідний антирекорд, запропонувавши роботу 80-річній пенсіонерці.

Щоб заманити персонал, загарбники використовують "кар'єрний ліфт". Тобто пропонують неабияке підвищення, як-от з прибиральників – в начальники. Але й це не дуже допомагає.

На відновлення роботи ЗАЕС після звільнення треба щонайменше два місяці.

"Ба більше: через брак персоналу окупанти не можуть запустити хоча б один енергоблок ЗАЕС, і обладнання станції через порушення режимів експлуатації, недотримання температурного режиму та зупинка енергоблоків продовжує деградувати", - підкреслюють в Енергоатомі.

Там наголошують, що фізична, ядерна та радіаційна безпека Запорізької АЕС і досі тримається на кваліфікованих атомниках України, котрі не погодилися на співпрацю з ворогом та відмовилися підписувати контракти із фейковим АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС".

Раніше окупанти заблокували доступ на станцію майже 1500 українським працівникам ЗАЕС, котрі відмовились отримувати російські паспорти й підписувати договір з фейковим підприємством Росатома.

Щоб поліпшити власне становище, загарбники шукають для ЗАЕС "нових" атомників на території Росії. Їх готові розселяти у примусово забрані, квартири енергодарців, які виїхали з окупованого міста.

Зараз ви читаєте новину «На ЗАЕС нема кому працювати: окупанти заманюють пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі